Partners, Directors & Teams

Executive Search

Fairlane bemiddelt jaarlijks tientallen partners, directors en senior managers. Naar key posities met een salarisniveau van 120K+.

We brengen organisaties daarmee weer volledig in lijn met hun sleutelposities.

Ook faciliteren we jaarlijks ~3 team-transfers. Doorgaans zeer complexe en gevoelige trajecten. Over onze visie op succesvolle team-transfers lees je hier meer.

Partners, Directors & Teams

Bij een heroverweging van een executive positie draait alles om perfecte timing en de meest actuele inside information. Consultancybureaus schreeuwen immers liever niet van de daken dat verzwaring aan de top wenselijk is. Fairlane bezit een diep gewortelde kennis van alle interne ontwikkelingen van vrijwel alle bureaus in de markt. We weten precies waar de kansen liggen. Eenmaal op straat is deze kennis irrelevant. Fairlane herkent, anticipeert, creëert en heeft altijd een ingang op de goede plek, op het juiste moment.

Veel voorkomende redenen voor een overstap op executive niveau

Leverage model past niet meer

 • Als partner of director hoort je persoonlijke lange termijn ambitie naadloos aan te sluiten met die van het adviesbureau.
 • Als het bureau een hoge leverage ratio heeft (veel consultants per partner), dan betekent dat voor de partners en directors automatisch een grotere focus op sales. Dat gaat doorgaans ten koste van eigen inzet binnen projecten.
 • Een veelgehoorde situatieschets: “Ik heb het gevoel vast zitten in een cultuur waarin ik elk jaar alleen maar meer moet verkopen en wil terug naar waarom ik oorspronkelijk voor consultancy gekozen heb: vakmanschap en uitdagende problemen bij klanten oplossen.”
 • Iemand in zo’n situatie zou zichzelf een groot plezier doen door over te stappen naar een bureau met een lagere leverage-ratio.
 • Fairlane weet exact hoe de leverage structuur van alle relevante adviesbureaus in de markt eruit ziet.


Onvoldoende plek aan de top

 • Als senior manager wil je na jarenlang succesvol werk een stap omhoog kunnen maken.
 • Soms wordt die stap simpelweg gedwarsboomd door drukte aan de top, interne politiek of gewoonweg onvoldoende plekken.
 • In die situatie heb je er veel baat bij om over te stappen naar bureau waar je deze stap wel direct kunt zetten.
 • Fairlane weet exact waar de kansen liggen.


Jouw team is geen core-business (meer)

 • Als team wil je dat onderdeel zijn van de core-business van het bureau waarvoor je werkt. Regelmatig verandert de focus van een kantoor, waardoor hele teams op een zijspoor komen. Zij kunnen doorgaans hun ambitie en drive om te groeien onvoldoende kwijt.
 • Voor alle partijen is het interessanter om over te stappen naar een ander bureau waar men wel onderdeel is van de core-business.
 • Fairlane volgt koerswijzigingen op de voet en weet precies waar de kansen liggen.
 • We faciliteren jaarlijks ~3 team-transfers. Doorgaans zeer complexe en gevoelige trajecten. Over onze visie op succesvolle team-transfers lees je hier meer.

Ons aanbod

Herken je bovenstaande beweegredenen? Twijfel je of je jouw ambities op langere termijn zult kunnen verwezenlijken binnen je huidige werkgever? Wij helpen je graag om enerzijds scherp te krijgen hoe je er nu voor staat. Maar ook om te ontdekken of ergens anders prachtige kansen voor je liggen. Uiteraard 100% discreet.

Zoekt u voor uw organisatie uitbreiding aan de top? 

Dan zijn alle bovenbeschreven zaken uiteraard ook van toepassing. Het is relatief eenvoudig om te beoordelen of iemand beschikt over de juiste expertise of over een bepaald netwerk. Toch brengen veel ‘transfers’ uiteindelijk niet wat er vooraf van verwacht werd. De persoon die succesvol gaat zijn, moet passen bij de cultuur en structuur van het bedrijf. Een partner bij een big 4 bureau doet écht iets anders dan een partner bij een boutique.

Fairlane kent deze verschillen goed en helpt vooraf bij het scherp krijgen van alle relevante componenten van het profiel. Om vervolgens de beste mensen uit de markt aan tafel te brengen. Positief-kritische ondersteuning in het proces zorgt vervolgens dat de juiste persoon daadwerkelijk aan boord komt.

Kennismaken?

Maak een afspraak met Henk-Jan Vrieling (hj.vrieling@fairlane.nl of 020 – 5200 888). Of vul hieronder het contactformulier in.